Historia cukierni

Zielińscy

1967

Otwiera się pierwsza cukiernia w Mieroszowie pod Wałbrzychem.

1986

Przeniesienie małej pracowni cukierniczej do nowo wybudowanego zakładu w Legnicy.

1997

Otrzymanie Złotej Odznaki Mistrza od Związku Rzemiosła Polskiego. 

2015

Otwarcie kawiarni i minibaru w zabytkowej Legnickiej Palmiarni. 

2016

Zmiana starego logo Cukierni Tradycyjnej na nowoczesny logotyp podkreślający tożsamość marki łączącej tradycyjne receptury z nowymi technologiami wyrobów. 

cukiernia-zielińscy-zakład-górnicza

Tradycyjna technologia wytwarzania ciast oraz wysokie kwalifikacje zatrudnionych cukierników dają pewność co do jakości naszych wyrobów, które są zawsze smaczne i chętnie kupowane przez klientów.

W naszej Cukierni wytwarza się całą gamę wypieków z ciasta drożdżowego, różnego rodzaju babki, drobne ciasteczka kruche, pierniki oraz wiele rodzajów ciast kremowych i z bitą śmietaną.
Polecamy również wypieki z mąki orkiszowej, które zdobywają w ostatnim czasie szerokie grono zwolenników.