1967
Otwiera się pierwsza cukiernia w Mieroszowie pod Wałbrzychem.


1986
1997
Otrzymanie Złotej Odznaki Mistrza od Związku Rzemiosła Polskiego.


2015
Otwarcie kawiarni i minibaru w zabytkowej Legnickiej Palmiarni.
2016
Zmiana starego logo Cukierni Tradycyjnej na nowoczesny logotyp podkreślający tożsamość marki łączącej tradycyjne receptury z nowymi technologiami wyrobów.


Tradycyjna technologia wytwarzania ciast oraz wysokie kwalifikacje zatrudnionych cukierników dają pewność co do jakości naszych wyrobów, które są zawsze smaczne i chętnie kupowane przez klientów.
W naszej Cukierni wytwarza się całą gamę wypieków z ciasta drożdżowego, różnego rodzaju babki, drobne ciasteczka kruche, pierniki oraz wiele rodzajów ciast kremowych i z bitą śmietaną.
Polecamy również wypieki z mąki orkiszowej, które zdobywają w ostatnim czasie szerokie grono zwolenników.